Auto-moto savez u BIH i MAK Mostar (mostarski auto klub), u skladu s Planom i programom prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, a tijekom mjeseca rujna, organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom “Počela je školska godina”. Cilj akcije je preventivno djelovati te poticati sudionike u prometu na pojačan oprez i nadasve odgovorno ponašanje, kako bi se smanjio rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca. Kako djeca spadaju u najugroženiju skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu te ih upozoriti na potencijalne opasnosti kojima su izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akcija “Počela je školska godina” obuhvaća: podjelu letaka, podjelu bilježnica i školskog rasporeda, podjelu brošura te rad školskih patrola.
Učenici 6.a razreda u ponedjeljak 19.rujna, sudjelovali su u radu školskih patrola ( reguliranju prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole uz nadzor policije ).
Škola se ovim putem zahvaljuje policiji kao i Auto-moto savezu BiH i MAK-u Mostar na ostvarenoj suradnji, a sve za dobrobit naših najmlađih.
Vozači, oprez! Školska godina je počela i djeca su sudionici u prometu. Zaštitimo ih!

Novinarska sekcija