Danas smo, kako i doliči, mnoštvom prigodnih aktivnosti obilježili Dan škole, i to 62. po redu.

Nakon misnog slavlja, upriličenog za sve pokojne učenike , učitelje i djelatnike Škole, slavljenički program nastavio se na sportskim terenima.

Vrhunac slavlja bila je svečana priredba u školskom holu, koja je okupila brojne goste iz susjednih nam škola, Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo HNŽ-a, naših uvijek rado viđenih umirovljenih djelatnika te brojnih roditelja i đaka.

Uživali smo u lijepo osmišljenom i doista raznolikom programu, u kojemu se uspio prikazati jedan dio onoga što čini našu školsku svakodnevicu. Pjesma, ples, recitacije i gluma velikih i malih glumaca zaokupili su pozornost gledatelja, čiji trud i izvedbe su nagrađivani gromoglasnim pljeskom.

Pri samom kraju svečanosti ravnatelj se osvrnuo na iznimnu uspješnu školsku godinu, koju smo priveli kraju s brojnim uspjesima sa županijskih natjecanja (o čemu smo ranije pisali), te čestitao učenicima uručivši im prigodne darove.

Posebna priznanja i darove dobila je višestruko nagrađivana učenica Ana Ostojić (9.b), proglašena i učenicom generacije.

Pored svih ovih uspjeha, ravnatelj je i sam imao dodatni razlog za slavlje. Naime, obilježio je 30 godina rada, što se već tradicionalno obilježava prigodnim darom.

Nakon toga, slavlje se nastavilo svečanim domjenkom u čitlučkome hotelu „Brotnjo“.

Ovom prigodom još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i organizatorima školske priredbe, a dio našeg slavljeničkog ugođaja dijelimo s vama u našoj foto galeriji.

 

 

S. Prusina