U ponedjeljak 21.svibnja svečano je obilježen Dan škole. Program je otpočeo svetom misom za sve pokojne učenike i djelatnike, a potom sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima. Tako su svoje snage i sposobnosti odmjeravali rukometni i nogometni  timovi učenika od 6.do 9.razreda.

U prepunom holu škole Školski zbor i orkestar, pod vodstvom nastavnika Ivana Muse, točno u 11 sati otvorili su svečanu priredbu zvucima „Lijepe naše“, a potom je sve nazočne pozdravila voditeljica priredbe  Helena Miletić (8.b), koja nas je provela kroz raznolik i zanimljiv program. A s nama su bili mnogi dragi nam gosti – predstavnici Skupštine HNŽ-a, Ministarstva prosvjete, Ministarstva prometa i veza, Općine, kulturnog i javnog života…

Slaviti Dan škole, a ne govoriti o Didaku je nemoguće, stoga smo najprije čuli pjesme njemu posvećene.  Pobjednica školskog natjecanja u krasnoslovu Andrea Doko (4.c), krasnoslovila je  pjesmu „U slavu fra Didaku“ , a Lea Ćavar (6.a) recitirala je pjesmu „Dječji dojmovi“.

Naši mali glumci i recitatori, okupljeni u Dramsko-recitatorskoj sekciji koju vodi učiteljica Viktorija Sušić, priredili su nam puno toga. Pored lijepih recitacija, odigrali su i nekoliko poučnih igrokaza o razvrstavanju otpada, stanovnicima mora,  te nam objasnili zašto je slovo M najvažnije slovo naše abecede.

Posebno osvježenje priredili su nam članovi Dramske sekcije VI.razreda, koji su s nastavnikom Nikolom Leskom uprizorili dio legendarne „Audicije“, a za iznenađenje su se pobrinuli „Bećari iz osmih“, koji su zapjevali bećarac.

Čuli smo i recitaciju Gabrijele Šakota (9.a) s kojom je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju recitatora, a naslov je pjesmi „Ne dirajte boje mog djetinjstva“, za koju je autorica Lucija Kordić (9.a) nagrađena drugim mjestom.

Predstavnica „Podravke“ gospođa Ivana Ramljak uručila je ravnatelju novčanu nagradu od 1500 KM za osvojeno prvo mjesto u „Lino višebojcu“, nakon čega je uslijedio najsvečaniji dio programa. Naime, ravnatelj je čestitao još jednom svim uspješnim učenicima, rekavši da smo zbog njihovih uspjeha najuspješnija škola u županiji, te im uručio prigodne darove. A nagrađeni učenici su:

  • Gabrijela Šakota (9.a), prva na županijskom natjecanju recitatora
  • Lorena Herceg (8.a), prva na županijskom natjecanju iz povijesti
  • Lucija Kordić (9.a), druga na županijskom natjecanju u pisanju poezije
  • Ana Ostojić (5.b), druga na županijskom natjecanju iz matematike
  • Ivana Bošnjak , Klara Lukić, Mirjam Šarac, Monika Živković (učenice 9.b) i Martina Lesko (8.a), druge na „Vjeronaučnoj olimpijadi“ , na državnoj razini.

Pohvaljeni su i učenice Jelena Vasilj (7.a) i Petra Primorac (7.b) koje su na županijskom natjecanju iz engleskoga jezika osvojile četvrto i šesto mjesto, te Josip Planinić (8.c) i Luka Gagro (8.e), koji su na županijskom natjecanju matematičara osvojili osmo mjesto.

Osim njih, slavio je i naš nastavnik matematike Ivo Pejdo, kojemu je predsjednica Školskog odbora Milenka Šego uručila prigodne darove povodom napunjenih 30 godina radnog staža.

Nakon završne pjesme Školskog zbora, slavlje je nastavljeno na prigodnom domjenku u hotelu „Brotnjo“, a fotografije priredbe i druženja pogledajte u našoj galeriji.

 

 

 

S. Prusina