Paula Pehar učenica je 9.a razreda Osnovne škole fra Didaka Buntića. Odlukom Učiteljskog vijeća, a na prijedlog Povjerenstva za izbor učenika generacije, Paula je izabrana za učenicu generacije u školskoj godini 2020./21.

N: Paula, izabrana si za učenicu generacije. Od srca ti čestitam u ime svih djelatnika škole.

P:Hvala vam. Ispunila mi se dugogodišnja želja.

N: Ovo je zaista veliki uspjeh i nagrada za sav tvoj trud i rad. Koliko vremena provodiš učeći?

P: Naravno, sve ovisi o količini sadržaja koji treba naučiti, koncentraciji i brzini pamćenja. Mogu reći da brzo pamtim, pa mi od prilike treba 2 sata dnevno za dva različita predmeta, naravno uz redovito praćenje nastave.

N:Imaš li dovoljno vremena i za neke druge aktivnosti i hobije? Čime se baviš u slobodno vrijeme?

P:Naravno da imam vremena i za različite aktivnosti i hobije. Svakodnevno se bavim različitim sportskim aktivnostima, a slobodno vrijeme volim provoditi crtajući i družeći se s prijateljima.

N: Ova školska godina je bila vrlo neobična i vrlo izazovna zbog pandemije Covid-19. Kako si se snašla?

P: Snašla sam se dosta dobro, iako mi je u nekim trenutcima trebalo i objašnjenje nastavnika, ali ipak sam se trudila što bolje svladati određenje poteškoće.

N: Sudjelovala si na različitim natjecanjima iz likovne kulture i hrvatskog jezika i osvojila jako lijepe rezultate i nagrade.

P: Da, osvajala  sam nagrade na više likovnih natječaja i natjecanja iz hrvatskog jezika na Općinskim i Županijskim natjecanjima.

N: Po čemu ćeš pamtiti svoje osnovnoškolsko obrazovanje?

P: Tijekom ovih 9 godina mnogo se toga zbilo, dobrih i loših stvari. Ljudi se uglavnom sjećaju lijepih stvari, pa tako i ja.  Sada kada je kraj, u mislima su mi samo lijepe uspomene. Ponajprije moji prijatelji i razred koji je postao važan dio mojeg života. Iako smo tijekom pandemije bili razdvojeni, ostali smo povezani. Zasigurno ću pamtiti i sve nastavnike koji su se trudili oko našeg obrazovanja i imali razumijevanja i strpljenja za nas.

N: Koji su ti planovi za budućnost? Koju srednju školu planiraš upisati? Što bi voljela studirati?

P: Sigurno ću upisati gimnaziju. Što poslije? To ćemo tek vidjeti. Moja želja je medicina.  Završetkom gimnazije, otvaraju mi se vrata za mnoge znanosti ako moj put ne završi u medicini.

N: Paula hvala ti na izdvojenom vremenu. Još jednom od srca ti čestitam i želim jako puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da će ti se tvoje želje i planovi ostvariti. Ostani i dalje tako marljiva, savjesna i odgovorna na ponos svojih roditelja, obitelji i svih nas nastavnika koji smo te podučavali.