Poštovani,

 

Općina Čitluk, osnivač svih osnovnih škola na svom  području je donijela Odluku o besplatnom prijevozu učenika osnovnih škola sa područja općine Čitluk  („Službeno glasilo Općinskog vijeća Općine Čitluk“ broj:3/17).

Člankom 5.te odluke je propisano da je Općina Čitluk dužna učenicima na utvrđenim linijama osigurati po dva dnevna odlaska i povratka u školu tijekom trajanja nastave (180 radnih dana).

U svezi toga i zbog organizacije prijevoza i za učenike Srednje škole dr.fra Slavka Barbarića i njihove organizacije dnevne nastave nismo u mogućnosti uvesti dodatne polaske i povratke na utvrđenim relacijama.

Sa prijevoznicima smo sklopili privremene ugovore o prijevozu (jer započeti postupak javne nabave nije okončan) da svoje polaske i povratke usklade sa dnevnim rasporedom u ove dvije škole odnosno:

da dolazak za prvu smjenu bude 15 do 20 min.prije 07,30 sati, a za drugu

smjenu prije 13,00 sati.

Što se tiče povratka PRVE SMJENE on je isključivo u 13,30 sati i za učenike Osnovne i za učenike Srednje škole.

 

Povratak učenika DRUGE SMJENE OSNOVNE ŠKOLE je u 16,30 sati na relacijama:

  • Čitluk-Blizanci-Vidovići,
  • Čitluk-Sutivan-Donja Blatnica,
  • Čitluk-Služanj (zapad)
  • Čitluk-Mostarsko Cerno

 

Osnovna škola je dužna dostaviti zasebne popise učenika po smjenama za naselje Tepčići brdo i  Biletići brdo i dijelove naselja Čitluk (Garišta i Staje-posebno) kako bi se roditeljima dodijelila i utvrdila naknada za prijevoz.

Općina Čitluk namjerava, a to je propisano člankom 8.Odluke, izdavanje isprave (iskaznice) za svakog učenika koji ima pravo na besplatan prijevoz (udaljen 2 ili više km od škole).

Stoga Vas molimo da izvjestite roditelje učenika koji imaju ovo pravo da pribave POTVRDU/OBAVIJEST o prebivalištu za svakog učenika, te da na pribavljenoj potvrdi/obavijesti upišu razred i mjesto pohađanja nastave.

O okončanju ovoga postupka molim da se Općina Čitluk izvjesti kako bismo krenuli sa izradom isprava.

 

S poštovanjem,

 

Ilko Prusina, pomoćnik Načelnika