U srijedu, 27. svibnja 2020. godine, upriličen je radni posjet načelnika općine gospodina Marina Radišića i predsjednika Općinskoga vijeća gospodina Predraga Smoljana našoj školi. U pratnji ravnatelja prof. Marina Kapulara najprije su obišli školsku dvoranu a kasnije i školsku zgradu, u kojoj su u tijeku radovi na krečenju staroga krila škole (13 učionica, kabineta i hodnika) te postavljanje novih LED rasvjetnih tijela.

Prošetali su i drugim krilom zgrade na kojemu je sada ponovo otvoren prolaz koji izravno povezuje stari i novi dio zgrade (naše prostore koje je nekada koristila srednja škola), što će uvelike olakšati protok učenika i dolazak do kabineta kemije, fizike, matematike, informatike i glazbene kulture. Naravno, u učionicama su zatekli i naše učitelje, zaokupljene svojim administrativnim poslovima.

Inače, vrijeme nastave na daljinu, od 16. ožujka, iskorišteno je za detaljnu obnovu i sanaciju školskog arhiva, prostorije za prijem roditelja te dezinfekciju školskih prostorija. Nabavljena su dva kompleta novog namještaja, dvije školske ploče te su u sve učionice postavljeni panoi za učeničke radove.

Razgovaralo se i o nadolazećem Danu škole te je dogovoreno da se ove godine neće svečano obilježavati, a zbog mjera o zabrani okupljanja većeg broja ljudi. Sredstva planirana za tu svečanost prenamijenit će se za nabavku didaktičkih pomagala i sanaciju sanitarnih čvorova u dvorani.

Ravnatelj je izvijestio načelnika o pojedinostima vezanim uz nastavu na daljinu i privođenju ove školske godine kraju, iznoseći način funkcioniranja cijeloga sustava u ovoj izvanrednoj situaciji. Od svih planiranih aktivnosti za ovu školsku godinu ostat će nerealizirani jedino jednodnevni izleti učenika petih razreda.

Na kraju su se dotakli i  „stare“ teme, a to je podjela postojeće škole na dvije škole, čime bi se uvelike olakšalo izvođenje nastave, a samim time i povećao njezin kvalitet.

S. Prusina