Krizni stožer i Uprava Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk u skladu s Kriznim planom Škole o pripravnosti i odgovora na pojavu korona virusa, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u školi, donosi Odluku o prelasku na on-line model nastave za sve učenike koji će se primjenjivati od četvrtka, 13.01.2022. godine do srijede, 19.01.2022. godine.

Mišljenja smo da žutim i narančastim modelom nastave (skraćivanjem nastavnih sati na 30 minuta) nećemo ublažiti trenutačnu epidemiološku situaciju škole jer bi takav način nastave rezultirao problemima u prijevozu učenika. Naime, prijevoz naših učenika usklađen je s prijevozom učenika Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk. Skraćivanjem nastavnih sati, naša bi nastava završila znatno ranije, a naši bi učenici po ovakvim zimskim uvjetima za povratak doma morali čekati autobus sat i pol vremena.

Statistički gledano, sa zadnjim danom prvog obrazovnog razdoblja imali smo izostanak svega dvadeset (20) učenika i dva (2) djelatnika, dok s današnjim danom imamo izostanak 147 učenika (16,8%), odnosno 80 učenika razredne nastave (17,1%) i 67 učenika predmetne nastave (16,4%), te 16 djelatnika (13 nastavnika ili 19,7%), što je jako velika razlika.

U skladu s gore navedenim, a u cilju sprječavanja daljnjeg širenja virusa te bespotrebnog izlaganja učenika zimskim uvjetima za vrijeme čekanja prijevoza, škola će organizirati nastavu na daljinu putem sredstava elektroničke komunikacije.

Krizni stožer Škole u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a ponovo će se sastati u utorak, 18.01.2022. godine kako bi razmotrio epidemiološku situaciju te će donijeti Odluku o daljnjem postupanju. Nadamo se kako će se epidemiološka situacija za to vrijeme stabilizirati.

Ovim putem molimo roditelje za razumijevanje.

Čitluk, 12.01.2022. godine

Krizni stožer Škole