Učitelj utječe na vječnost: on nikada ne može znati gdje njegov utjecaj prestaje.
(Henry Adams)

15. lipnja 2021. troje djelatnika naše škole započeli su novo poglavlje svoje životne priče. U zasluženu mirovinu otišli su: Mirjana Dugandžić, Zdenko Ćavar i s. Slavica Kožul, a to je bila prigoda za svečani domjenak i dostojanstven oproštaj.
Nakon četrdeset godina predana rada s brojnim generacijama učenika koje su motivirali i pripremali za budućnost, ovo troje prosvjetnih radnika rastali su se danas od jednog ustaljenog načina života, navika, suradnje, druženja, svojih kolega i prijatelja, ali i ponijeli su sa sobom pregršt lijepih uspomena.
Posebice ih može usrećiti osjećaj kako su odigrali bitnu ulogu u životu svakog svog učenika kojeg su poučavali; kako su mu odškrinuli vrata ogromnog svijeta znanja. I kako su bili poput svijeće, koja se troši kako bi svijetlila put za druge. Bili su oni koji usmjeravaju, vode, potiču, traže, inspiriraju…
Dugačko je to razdoblje od četrdeset godina, razdoblje puno uspona i padova; period života u kojem su se isprepleli brojni događaji i doživljaji. I privatni i profesionalni. Pomiješani su, stoga, danas bili i osjećaji naših budućih umirovljenika. S jedne strane postojao je žal zbog rastanka, a s druge strane radost jer su svjesni kako mirovina nije kraj, nego početak na jednoj drugoj stazi života.
U ime škole, na svim ovim godinama koje su nesebično podijelili s kolektivom OŠ fra Didaka Buntića Čitluk, zahvalili su im se ravnatelj Marin Kapular, zamjenica ravnatelja Božana Bevanda te predsjednica Školskog odbora Milenka Šego te uručili prigodne darove.
U ime Sindikalne podružnice sretan odlazak u mirovinu poželjela im je povjerenica Zdenka Korać.
U prilogu pogledajte fotografije koje će Vam dočarati raspoloženje koje je vladalo na svečanom domjenku i oproštaju.

 

 

J.Ćorić