23. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu održalo se od 25. do 28. svibnja 2023. godine u hotelu “Sveti Stefan” u Banja Dvorovima ( Bijeljina).

Na turniru je učestovalo 130 šahista i šahistkinja. Član Šahovskog kluba “Brotnjo” iz Čitluka i učenik 3. a odjela naše škole Ivan Ćorić je u grupi “M10” nakon 9 odigranih kola sakupio 7 bodova i osvojio odlično treće mjesto.
Ivan Ćorić šah trenira tek oko godinu i pol, ali je već ostvario zapažene rezultate: 1. mjesto na 5. međunarodnom šahovskom turniru “Brotnjo open 2023.” te drugo mjesto na “21. kadetskom i 23. juniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Herceg-Bosne” u Neumu.
Svoju je prvu šahovsku garnituru dobio u dobi od 4 godine od učenika 8. razreda naše škole i vrsnog šahiste, već međunarodno poznatog, Borne Pehara.
Šah nije samo intelektualna igra, nego zanimljiv i tajnovit sport. Dijete, igrajući šah, razvija osjećaj odgovornosti za svoje postupke i na taj način razvija ključne osobine ličnosti. To je plemenita igra koja u sebi sadrži elemente matematike, logike i umjetnosti.

novinarska sekcija