Iza nas je upravo završen “Mjesec hrvatske knjige”.Iako je završio, u našoj skoli i dalje promičemo kulturu čitanja i potičemo navike čitanja učenika kroz različite aktivnosti. “Mjesec hrvatske knjige” ove je godine u okviru “Godine čitanja 2021.” te je to još jedan razlog više da brinemo o očuvanju i jačanju hrvatske kulture, jezika i nacionalnog identiteta.
Tim povodom u dječjoj radio emisiji KOCKA VEDRINE predstavili su se mladi članovi Dramsko – recitatorske sekcije OŠ fra Didaka Buntića Čitluk (predmetna nastava) i njihova voditeljica – prof. hrvatskog i engleskog jezika ŽELJKA MILETIĆ. Prof. Miletić je pojasnila ciljeve i aktivnosti sekcije ( razvijanje govornih sposobnosti i izražajnih mogućnosti učenika; sposobnost samostalnog izricanja različitih vrsta tekstova; poticanje učenika na izvođenje stvaralačkih i kreativnih zadataka itd.), kako sekcija djeluje, što trenutno pripremaju, u čemu je prednost i značaj dramskog odgoja u nastavi…
Potom su se članovi sekcije: Ines Planinić, Marta Aralo, Lana Luburić, Anđela Buntić, Klara Živković i Jure Musa predstavili recitiranjem poezije s tematikom jeseni različitih hrv. autora.