Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a dr. sc. Rašid Hadžović, u pratnji savjetnika gosp. Elvira Heljića, posjetio je našu školu kako bi s ravnateljem i djelatnicima razgovarao o aktualnim temama iz područja prosvjete.

Najprije je s ravnateljem prof. Marinom Kapularem obišao cijelu školsku zgradu, zanimajući se za uštede koje imamo nakon obnove škole u okviru projekta energetske učinkovitosti. Ravnatelj ga je upoznao sa novom sanacijom učionica i kabineta, s donacijom namještaja UniCredit banke, kao i s projektom ugradnje video nadzora te sanacije naših područnih škola: Služanj, Biletići Polje i Gradnići.

S posebnim zadovoljstvom ravnatelj  je upoznao ministra s uspjesima naših učenika na natjecanjima tijekom ovog obrazovnoga razdoblja,  a osobito smo ponosni na naše učenice koje su osvojile prvo mjesto na „Danima hrvatskoga jezika“.

Nakon toga uslijedio je radni sastanak ministra i djelatnika škole, prvi ovakve vrste, na kojemu su djelatnici otvoreno razgovarali s ministrom, tražeći odgovore na pitanja koja ih muče.  Ministar je naglasio kako su mu ovakvi sastanci važni jer ima priliku izravno čuti pitanja i upoznati situacije s kojima inače možda ne bi bio upoznat. U doista opuštenom razgovoru ministar je svakoga saslušao, odgovarao na pitanja vezanima uz natječaje, tužbe, novi Pravilnik o pedagoškom nadzoru i svemu onome što djelatnike trenutno opterećuje, te predstavio i projekte na kojima on radi i koje planira provesti kako bi unaprijedio odgojno-obrazovni proces.

Na kraju sastanka svima je zahvalio i zaželio puno osobnog i poslovnog uspjeha u nastavku godine, a mi se nadamo da ovakvi sastanci neće biti iznimka, nego postati pravilo.

 

S. Prusina