Na veliku radost naših učenika i učitelja, danas su našu školsku zgradu, dvorište, i ono najvažnije – cijeli Čitluk, okupirale maškare.
Maštovito odjeveni, toliko kreativni i angažirani, naši maškari su u veseloj povorci krenuli ka srednjoj školi, gdje im se pridružila nekolicina srednjoškolaca te polaznici dječjeg vrtića.
Zasigurno najdojmljiviji dio bila je glavna čitlučka ulica, godinama pusta u dane karnevala, kojom su danas koračale raznovrsne razredne skupine, tematski namaškarane, što najbolje možete vidjeti u našoj foto galeriji.
Koliko lijep je današnji događaj, najbolje pokazuje ponašanje građana (koje ne znam je li tko fotografirao), a koji su oduševljeno pozdravljali i fotografirali povorku. Baš svi su zaustavili posao koji su tad obavljali kako bi uživali u prizoru!
Naša vesela karavana svratila se u Udrugu “Susret” na palačinke, a zatim se vratila u školsko dvorište, da stručni žiri odabere najmaštovitije razrede (što je doista bilo teško) te spali krivca za sve loše u protekloj godini.
Nakon revije svih sudionika, nagrade su osvojili Bojice Stadler (5.c) te Arapi (9.b) i Pogrebna povorka (7.c), koje očekuje jednodnevni izlet.
Na samom kraju, na lomači se našla Jedinica – glavni krivac za sve loše u đačkom životu! Da sve bude “po zakonu i transparentno”, javno joj je pročitana optužnica, a potom je nestala u plamenu…
Iskreno se nadamo da je današnji događaj “kamen temeljac” karnevalskoga slavlja u našem gradu i već sad se radujemo narednome, koji će sigurno biti još bolji.
Na samom kraju moramo zahvaliti našoj pomoćnici ravnatelja, gospođi Božani Bevanda, koja je uspjela u realizaciji ove  lijepe ideje.

 

 

Silvana Prusina