Već  dulje vrijeme vrijedne i maštovite ruke naših učenika i učitelja pripremale su  se za sudjelovanje u projektu sportsko-zabavnoga karaktera „Lino višebojac“ , u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti te pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

 

Doslovce cijela školska zgrada bila je u znaku Lina, s dominantnim i prekrasnim Linogradom u središnjem holu, do kojega vode Linovi tragovi. Puno bi riječi trebalo da  se opiše  sva raskoš dječjih uradaka, a iz kojih je vidljiva neiscrpna dječja maštovitost  te kreativnost njihovih učiteljica. Lina se slikalo, o Linu se pisalo, za Lina se stvaralo…Fotografije koje su u prilogu posvjedočit će vam o tome.

 

Iz školske zgrade Lino-putokazi usmjeravali su naše sudionike i goste prema Gradskoj  sportskoj dvorani, gdje su razdragani navijači,odjeveni u bijele majice s Linovim logom i mnoštvom navijačkih transparenata, očekivali početak natjecanja u više sportskih disciplina.

 

Natjecanje su otvorili ravnatelj škole prof.Marin  Kapular i načelnik Općine gosp. Marin Radišić.

Natjecatelje su bodrili i gosti-sportaši: karatašica Irena Prga, atletičarka Marija Ivanković, nogometaš Marko Grgić te rukometaš Marko Ivanković.

 

Početak manifestacije  bio je rezerviran za kulturno-umjetnički program u kojemu je bilo recitiranja, pjesme i plesa te čitanja nagrađenih literarnih radova. Nakon napetog natjecanja u osam sportskih disciplina, dobili smo pobjednike, a to su Renato Blago Martinović (8.c) u kategoriji dječaka te Marta Raič (8.a),u kategoriji djevojčica.

 

Ni vjerna publika nije ostala bez nagrada. Najboljim navijačima proglašeni su učenici 6.a razreda, najbolji transparent imali su učenici 8.a,a najljepše maske napravili su učenici PŠ Dobro Selo.

 

Jesmo li imali i najbolji Linograd i organizaciju natjecanja uopće, odlučit će Podravkino Stručno povjerenstvo, čije rezultate iščekujemo. Jedno je sigurno – MI SMO UŽIVALI!!!

 

 

 

  S.Prusina

Foto: Događajnica