U subotu, 10.veljače 2018.godine,  završeno je županijsko natjecanje u okviru Vjeronaučne olimpijade 2018. Našu školu veoma uspješno predstavljale su učenice Mirjam Šarac (9.b), Ivana Bošnjak (9.b), Martina Lesko (8.a) i Monika Živković (9.b), te njihov mentor i vjeroučitelj Željko Bušić. Prvo mjesto u Županiji dijele s OŠ fra Petra Bakule, a na razini  FBiH  zauzele su visoko šesto mjesto. Izuzetno ponosni na njihov uspjeh, iza kojega stoji dosta rada i ljubavi, čestitamo im u ime svih učenika i djelatnika naše škole.

Podsjetimo – tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade „Kršćani na putu dijaloga“,koja okuplja učenike osnovnih i srednjih škola, ima za cilj upoznati učenike s drugim kršćanskim tradicijama te ekumenskim stavovima i dosadašnjim postignućima na tom polju.

Županijskom natjecanju prethodila su školska natjecanja u siječnju, a na njima su sudjelovali učenici iz 52 osnovne škole.

Naše učenice i njihova mentora čeka još puno posla jer u ožujku ih čeka biskupijsko natjecanje, a nakon njega, vjerujemo, i ono posljednje – federalno. Ovom prigodom želimo im puno uspjeha u nastavku natjecanja!

 

S. Prusina