Na kraju svake nastavne godine djelatnici naše škole proslave uspješnu školsku godinu odlaskom na zajednički izlet. Tako su ove godine posjetili sasvim poseban Nacionalni park Kornate u RH, Park prirode Telaščica kojemu pripada otok Katina te Vransko jezero.

O Kornatima poznati irski pisac George Bernard zbori sljedeće: “Posljednjeg dana stvaranja Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i Duha.” Ovo je ujedno i odlična pozivnica za posjetiti to prelijepo otočje koje krasi upravo naše more. NP Kornati se sastoji od 89 otočića i hridi u moru. Prepoznatljive vizure otoka su suhozidi izrađeni rukama vrijednih Kornatana. Ako se odlučite poći našim stazama, očekuje vas vožnja brodom od Drage do otoka Katina. Na brodu su naši djelatnici imali doručak dok ih je pripremljen ručak čekao u restoranu “Šporka Mare”.
Uslijedilo je kupanje pa nastavak putovanja prema Pakoštanima i Vranskom jezeru koje je najveće prirodno jezero u RH, kao i jedno od najvećih močvarnih područja u istoj pogodno za promatranje ptica, tzv. birdwatching.
Napomenimo i to da je društvo cijelim putem bilo u pratnji gospodina Ante koji ih je prigodno počastio smokvovačom te, uz kartu, opisao sve što ih očekuje na ovom putovanju. Ovim putem mu se Škola i djelatnici još jednom zahvaljuju, a svima vama, dragi čitatelji, želimo ugodno i toplo ljeto.

novinarska sekcija