Već niz godina svake zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day), kojemu je cilj prevencija vršnjačkoga nasilja. Ove godine obilježava se 26.veljače.

O nastanku te ideje već ranije smo pisali, a ono što je bitno naglasiti jeste da učenici naše škole, preko Vijeća učenika, redovito sudjeluju u njegovu obilježavanju.

Ovogodišnji program obilježavanja provest će se izradom ružičastih majica s pozitivnim porukama iz svih odjela te kroz projekt pod nazivom Budi prijatelj – izaberi ljubaznost.

Svaki razredni odjel već je dobio staklenku s naljepnicom Izaberi ljubaznost, u koju će učenici, prepoznavši kod drugih učenika djela ljubaznosti, ubaciti papirić s podatcima o ljubaznom učeniku i njegovu djelu. Staklenke će se dostaviti u ured pedagoginje u petak, 21.veljače, kada će se prebrojati dobra djela.

Tko će biti najljubazniji učenik u odjelu, a tko u cijeloj školi te koji razred ima najviše ljubaznih učenika, doznat ćete na našoj mrežnoj stranici po završetku projekta, kada će im se dodijeliti posebni certifikati.

                                                                                                                       Novinarska sekcija