Božić je vrijeme velike radosti, okupljanja i veselja! Naši učenici: članovi Školskih zborova (malog i velikog), Dramsko – recitatorskih sekcija, učenici 1.c razreda te članovi Ritmičke sekcije sa svojim voditeljima pripremili su svečani program u kojem smo danas svi uživali. Prošle godine, zbog zaštite naših najbližih, nismo imali mogućnost pripremati tradicionalnu božićnu priredbu pa smo, stoga, ove godine radosno prionuli pripremi prigodnog programa želeći razveseliti sve naše učenike, nastavnike, djelatnike škole, roditelje…

Božićna je čarolija zahvatila našu školu i naša srca već odavno…Još od početka Došašća. A i ranije. Jer su pripreme za priredbu i svaku točku temeljite i započinju već u ranu jesen. Učenici i njihovi voditelji sate i sate provode u uvježbavanju plesnih, pjevačkih i dramskih točaka. Na početku priredbe čuli smo pjesmu Školskih zborova Razredne i Predmetne nastave koje vode nastavnik Ivan Musa i učiteljica Ivanka Musa, a nakon toga je uslijedio scenski prikaz: žive jaslice i recital „ISUSU ZA ROĐENDAN“ koji su pripremili članovi Dramsko – recitatorske sekcije Razredne nastave pod vodstvom učiteljica: Milene Vranješ, Ane Cvitanović i Emilije Vasilj.

Maleni su izvođači uspjeli dočarali radost Božića i unijeti radost u naša srca. U sljedećim smo minutama shvatili kako je ovo i vrijeme u kojem moramo preispitati svoju savjest, ali i vrijeme praštanja. Uslijedio je nastup Dramsko – recitatorske sekcije Predmetne nastave koju vode nastavnice Jasna Ćorić i Željka Miletić uz igrokaz „ZIMA ZIMI ZIMOM ZEBE“.

Sve nas je potom razveselio nastup Ritmičke sekcije, točnije Plesne skupine „The Best“ uz pjesmu „WITCH DOCTOR“. Zanimljivu plesnu koreografiju su pripremili uz pomoć voditeljica i učiteljica Slađane Pehar i Marije Martinović. Za sami je kraj ostavljen najljepši dio…A tko ima ljepši od naših najmlađih učenika, učenika 1.c razreda koji su pod vodstvom svoje učiteljice Viktorije Sušić napravili nešto doista lijepo i nesvakidašnje?!

Oni su jako mali i još ne znaju čitati, ali su uspjeli naučiti i danas su nam se predstavili s čak tri igrokaza, recitacijom i molitvom. Uživali smo u njihovim točkama jer su malena djeca užitak već sama po sebi.

Voditelji Antea Soče i Ivano Buntić su se na kraju ovog lijepog događanja oprostili od gledatelja i čestitali im Božić s nadom kako su naučili da su povezanost i ljubav najvažnije vrijednosti koje svojim bližnjima ne trebamo darivati samo u vrijeme Božića, već svaki dan!

 

 

 

J. Ćorić