Danas su volonteri OŠ fra Didaka Buntića, u sklopu projekta ‘ Volontiranje je cool’ posjetili sigurnu kuću Si’ Alla Vita ( Da životu ) u Međugorju. Ova sigurna kuća već godinama pruža utočište majkama i djeci zaboravljenim od svih. Naši učenici volonteri su sami izradili prirodnu nevenovu mast po narodnoj recepturi, a ista pomaže pri njezi osjetljive kože te liječi iritaciju kože, alergije, kao i upalna stanja kože. Nevenova mast u narodu je poznata kao “ kraljica svih masti “. Mladi volonteri su napravili i spakirali 50 kutijica ove dragocjene masti te pripremili ostale higijenske potrepštine za žene kako bi im barem malo olakšali i uljepšali svakodnevnicu.

To je bila ujedno i posljednja volonterska aktivnost naših učenika u sklopu projekta ‘Volontiranje je cool’, nakon čega slijede pripreme za Galeriju volonterizma povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. 12. 2023. u Sarajevu.
Svim našim volonterima hvala što su sudjelovali i zajedno vratili osmijehe na lica onima koji su potrebni radosti i nade.

novinarska sekcija