Jutros su predsjednici razrednih odjela devetih razreda, u pratnji nastavnice Silvane Prusina, posjetili načelnika Općine gospodina Marina Radišića, čime je otpočeo doista raznolik program obilježavanja Tjedna dječjih prava u našoj školi.

 

U veoma ugodnom ozračju učenici su načelniku postavljali raznorazna pitanja, na koja je on strpljivo i iscrpno odgovarao. A zanimalo ih je štošta – od školskoga prijevoza, mogućnosti izradnje gradskoga parka, obnove KIC-a, srednjoškolskog glazbenoga obrazovanja, prostora za mažoretkinje, pa sve do toga kako izgleda jedan prosječan načelnikov radni dan.

 

Nižući pitanje za pitanjem, učenici su pokazali da  itekako svjesno promišljaju o svome okruženju, svakodnevnim potrebama i izazovima budućnosti, u kojoj već zamišljaju svoje mjesto. Na samom kraju razgovora gosp.Radišić im je poželio uspješan nastavak školovanja i ostvarenje životnih snova, potičući ih da uvijek propituju i traže odgovore na sve što im je nejasno.

 

A sadržaji i aktivnosti posvećeni pravima djeteta, kao što smo spomenuli, nastavljaju se tijekom cijeloga tjedna i zastupljeni su u svim razredima, primjereno njihovoj dobi.

Kreativne  radionice, bajkaonica, ples, likovno-kreativna radionica i uređenje interijera s porukama prava na jedinstvo u različitosti tek su jedan dio onoga što smo priredili.

 

Pored radionica za učenike predviđenih za sate razrednoga odjela, u utorak će se održati i korisna radionica za učitelje pod nazivom „Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u BiH“, koju bi zasigurno trebali proći i roditelji, kao i svi oni koji s djecom rade.

 

 

 

 

S.Prusina