Današnjom sjednicom Učiteljskoga vijeća i službeno su otpočele pripreme učitelja za novu školsku godinu koju ćemo, barem prema dosadašnjim izjavama odgovornih, otpočeti s učenicima u školskim klupama.

Ravnatelj je predstavio novu organizacijsku shemu, upoznao nazočne s obvezama koje slijede i dodijelio nova razredništva, nakon čega su održane i sjednice stručnih aktiva.

Potom je uslijedio svečani dio sjednice tijekom kojega smo prigodnim darovima i oproštajnim riječima ispratili u mirovinu našu učiteljicu razredne nastave Zdravku Martinac. U svom dugom i bogatom radnom vijeku gospođa Martinac je najprije radila kao nastavnica biologije i kemije, a potom, nakon završenoga studija razredne nastave, kao učiteljica.

Strpljivim i predanim radom odškrinula je vrata svijeta tolikim radoznalim glavicama, potičući u njima žeđ za znanjem, šireći empatiju i dobrotu.

Opraštajući se od nas zaželjela nam je puno uspjeha u životu i radu, kazavši kako su njezine 43 godine u učionici proletjele za tren. Brojne su uspomene na te dane, a dio njih smo zajednički evocirali na prigodnom domjenku kojeg nam je učiteljica Zdravka priredila.

Ovom prigodom još jednom joj zahvaljujemo na nesebičnom darivanju svojih sposobnosti i znanja tolikim generacijama, želeći joj blagoslovljene i zdravljem ispunjene umirovljeničke dane.

 S. Prusina