U utorak 6.ožujka 2018., u prijepodnevnim satima, u radni posjet školi svratio je načelnik gosp. Marin Radišić.  Obišao je školsku zgradu u društvu ravnatelja Marina Kapulara, koji ga je upoznao s aktivnostima obnove učionica, kabineta i ureda u kojima su adaptirani podovi i postavljene nove zavjese. Također ga je upoznao s donacijom namještaja, didaktičke opreme i tehničkih pomagala Unicredit banke. Nakon obilaska, a tijekom radnog sastanka, razgovaralo se o suradnji na projektima koji slijede i koji iziskuju financijsku pomoć Općine.

U travnju nas očekuje sudjelovanje na sportskoj manifestaciji „Lino višebojac“, a koju će otvoriti upravo načelnik. U tu svrhu potrebno je i primjereno opremiti i školu i učenike, te tako predstaviti i cijelu Općinu u najboljem svjetlu jer smo jedna od osam škola u cijeloj BiH koja je domaćin i koja će sudjelovati u natjecanju. Sredstvima koja Škola redovito dobiva od Općine na ime materijalnih troškova, to neće biti moguće, pa će Općina dodatno pomoći Školi.

Ravnatelj je izvijestio načelnika o apliciranju Škole na natječaj Vlade Republike Hrvatske kojim se osigurava financijska potpora posebnih potreba i projekata za Hrvate izvan RH, a isto će učiniti i šest mjesnih zajednica u kojima su smještene naše područne škole. U završnoj je fazi realizacija radova na PŠ Biletići Polje koja je prošle godine od Vlade RH dobila 55.000 kuna te sanacija fasade na PŠ Gradnići.

Načelnik je priopćio ravnatelju da se narednih dana očekuje početak građevinskih radova na krovištu, fasadi, otvorima i dvorištu PŠ Služanj, a radi se o iznosu od 70.000 KM.

Od osobite je važnosti i realiziranje projekta ugradnje IP video nadzornog sustava i protuprovalnog sustava sa vatrodojavom, kojeg imaju sve općinske škole osim naše.

 

Svjestan važnosti tih projekata, ali i potrebe ulaganja u obrazovanje, načelnik je obećao punu podršku i pomoć pri realiziranju istih.

 

 

 

 

S.Prusina