PH International, američka nevladina organizacija, krenula je s realizacijom dvogodišnjeg pilot projekta pod nazivom “Program socijalizacije s pravom i prevencija maloljetničke delikvencije”. U program je uključeno 8 osnovnih škola iz naše županije, među kojima je i naša, te 3 srednje.  Hotel “Hills” u Sarajevu bio je domaćin trodnevnog treninga koji je održan 15.-17.listopada 2017.godine, a našu školu predstavljao je vjeroučitelj Željko Bušić.

Cilj treninga bio je upoznati timove s Programom socijalizacije s pravom kao i s didaktičko-metodičkim odrednicama programa. Nazočilo je 20 sudionika, formiranih u 10 timova, a timove su sačinjavali policajci i nastavno osoblje. Timovi su pripremljeni za realiziranje šest modula u okviru Programa socijalizacije te provođenje pred/post evaluacije – mjerenja promjena u svijesti, znanju i vještinama učenika prije i poslije realizacije svakog modula.

 

Inače, spomenuti projekt implementira se u periodu od siječnja 2017.do studenoga 2018.godine, uz punu suradnju Ministarstva prosvjete, kulture, znanosti i sporta HNŽ-a i Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a.

S. Prusina