Proglašenjem najljubaznijeg razrednog odjela, najljubaznijeg učenika u školi te u svakom  razrednom odjelu, danas je završen projekt Vijeća učenika naše škole pod nazivom Budi prijatelj – izaberi ljubaznost!

Dio je to aktivnosti učenika povodom obilježavanja Dana ružičastih majica koji se, da podsjetimo, obilježava diljem svijeta, a za cilj ima prevenciju vršnjačkoga nasilja. Nastao je spontano, nakon što je skupina dječaka zlostavljala drugog dječaka koji je, u znak podrške majci oboljeloj od raka, odjenuo ružičastu majicu. Dan je to koji nas opominje da svakom obliku nasilja kažemo STOP!

Učenici su imali zadatak uočavati djela ljubaznosti i susretljivosti kod drugih učenika, zapisati ih te ubaciti podatke u za to predviđenu staklenku. Predsjednik Vijeća učenika i školska pedagoginja su prebrojali i evidentirali sva djela ljubaznosti te danas uručili certifikate i priznanja najljubaznijima.

Titulu najljubaznijeg razrednog odjela zaslužio je VI.d razred (razrednik Petar Karačić), a najljubaznija učenica u školi je Ana Primorac iz VII.a razreda. Naravno, svaki razred ima i svog najljubaznijeg učenika.  

Čestitamo svim učenicima čija su se imena našla na ceduljicama, jer svaka ljubaznost, velika ili mala, nekome je popravila dan, donijela osmijeh ili podarila utjehu. Potičemo ih i dalje da jedni kod drugih uočavaju i ističu dobre osobine te tako svijet čine boljim mjestom.

Jer:   „U svakom čovjeku možeš pronaći dovoljno dobra da ga možeš zavoljeti

           i dovoljno zla da ga možeš zamrziti – odluči se!“

                                                                                                                                       S.Prusina