Ima li što ljepše od toga kad se čovjek osvrne natrag, pogleda na svoj radni i životni vijek, te se osmijehne ispunjen i zadovoljan!

Upravo tako je naša nastavnica Štefa Grgić završila svoj radni vijek u učionici. Na prigodnom domjenku, a u ime svih djelatnika, predsjednica Školskog odbora Matija Macan uručila joj je prigodan dar te joj zaželjela puno zdravlja i dugu mirovinu. A evo što je sama Štefa kazala o sebi!

 

Rođena sam 13. 9. 1951. godine u Šurmancima. Osnovnu školu završila sam u Čitluku, gimnaziju u Čapljini, a Pedagošku akademiju, grupa matematika – fizika, u Sarajevu. Prve i posljednje  radne dane provela sam u Čitluku, a između toga su se nizali Novi Travnik, Ljubuški, Tomislavgrad, Sarajevo, Mostar i Čerin. Ma gdje bila, moj dom je bila učionica. S učenicima sam bila najsretnija – s njima sam dijelila svoje radosti i tugu, dobro i zlo. Nastojala sam biti učitelj kakvog zaslužuju – uredan, točan, iskren i sa stavom, dajući svima jednaku pažnju… Cijeli sam život učila od starijih i iskusnijih. Svakoj sam školi dala najbolje od sebe i istodobno dobila mnogo od svojih kolega…