Ranojutarnjom svetom misom zahvalnicom u crkvi Krista Kralja otpočeo je svečani program obilježavanja Dana škole. Nakon svečanog misnog slavlja u kojemu smo zahvalili Bogu za znanja i umijeća stečena u ovoj školskoj godini, te se prisjetili pokojnih djelatnika i učenika naše škole, program proslave preselio se na sportske terene.

U 11 sati otpočela je svečana priredba u prepunom školskom holu, posebno uređenom za tu prigodu. Izraze dobrodošlice našim cijenjenim uzvanicima i gostima zaželjeli su Ivo Pehar i Ela Bradvica, inače učenici 8.razreda, koji su nas potom proveli kroz brižno osmišljen program.

Voditelji izvannastavnih aktivnosti osigurali su nam užitak u pjesmi, plesu, glumi i recitacijama, a učenici, vidno ozarenih lica, jedva dočekali pokazati svoja umijeća.

Dramska sekcija nižih razredne nastave svojim igrokazima nas je podsjetila na bitnost očuvanja darovane nam prirode, a potom su nas pozvali da se svojih snova ne odričemo, nego ih radom i upornošću pretvaramo u stvarnost.

Učenici predmetne nastave okupljeni u Dramskoj sekciji svjedočili su nam o snazi žive riječi koja se danas, više no ikad, čini oslabljena i poražena pred navalom tipkovnica i raznoraznih simbola.

Naravno, čuli smo i pobjednice školskih natjecanja u krasnoslovu i recitiranju. Učenica 4.b razreda Klara Juričić predstavila se pjesmom Baka iz Brotnja , za čiji je krasnoslov osvojila 2.mjesto na županijskom natjecanju, a Antea Šakota (8.c) recitirala je pjesmu Tišina srca, za čije je stihove autorica Ana Odak (8.d) nagrađena 3.mjestom na županijskoj razini.

Srca su nam razgalili i članice Ritmičke sekcije koje su plesale uz pjesmu Mije Dimšić Život nije siv, a na njihovu izvedbu recitacijom o dječjoj nadovezala se učenica 5.razreda  Lana Marinčić.

Sve to „začinili“ su izvrsnom glazbom i pjesmom naši Školski zbor i orkestar koji su, osim Lijepe naše, izveli Vivaldijevu skladbu Proljeće, prekrasnu pjesmu Vice Vukova To je tvoja zemlja te veliki hit Petra Graše Ako te pitaju.

Okupljenima se potom obratio ravnatelj škole prof.Marin Kapular, nagradivši prigodnim darovima učenike koji su svojim uspjesima promovirali školu na najbolji mogući način, a to su:

Klara Jurićić, 2.mjesto na županijskom natjecanju u krasnoslovu

Jelena Vasilj,  3.mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture

Ana Odak, 3.mjesto na županijskom natjecanju u pisanju poezije

Sekcija CIVITAS-a, 2.mjesto na županijskom natjecanju

Učenicima završnih razreda koji su ušli u uži krug za izbor učenika generacije, a to su Josip Planinić, Ana Pehar, Marta Raič, Marta Mijatović i Petra Milićević, uručene su pohvalnice  za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom osnovnoga školovanja, a posebne nagrade i Diploma učenici generacije Marijani Soldo (9.b).

Slavlje se potom nastavilo prigodnim domjenkom u čitlučkom hotelu Brotnjo.

 

 

 

 

  S.Prusina